ZPRÁVY Z RADNICE - ČERVEN 2007

Vydáno: 3.7.2007 (2327 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás před nastupujícím létem pozdravili a poskytli Vám informace o dění v naší obci.

Pracovníci obce v současné době zajišťují sekání trávy a celkovou údržbu obecních pozemků. Na ČOV byla provedena opatření k odvodu dešťové vody mimo nádrže ČOV.

U „Vondrových“ pod silnicí byl proveden protlak s napojením na kanalizaci. Na druhé straně komunikace bude zřízena šachta s možností napojení dalších objektů na obecní kanalizaci.

Obec pomohla s výběrovým řízením, které bylo prováděno s cílem vybrat zhotovitele nátěru venkovní omítky kostela „Proměnění Páně“. Uvedené je realizováno v souvislosti s dotací, kterou obdržela Římskokatolická farnost Výprachtice, jejíž výše činí 250.000,– Kč. S ohledem na skutečnost, že poskytnutá dotace činí pouze 80 % nákladů, které bude nutné vynaložit v souvislosti s nátěrem fasády kostela, bude nutné, aby obec Výprachtice a Římskokatolická farnost Výprachtice uhradily zbývajících 20 % nákladů. Jedná se o částku cca 63.000,– Kč, přičemž 31.500,– Kč poskytne obec Výprachtice a 31.500,– Kč zaplatí výprachtická farnost.

V dané souvislosti je třeba zmínit, že v sobotu dne 23. 6. 2007 v 16.00 hod. se konala v kostele Svatého Jakuba v Bystřeci slavnostní mše spojená s přijetím svátosti biřmování. Této slavnosti se zúčastnil a mši celebroval pan mons. Dominik Duka, biskup královéhradecký. Této akce se zúčastnili i starostové okolních obcí, kteří tak měli možnost se s panem biskupem setkat a pohovořit s ním. Nedávno byla podána žádost o dotaci na opravu pískovcového kříže s postavou umučeného Ježíše Krista u autobusové zastávky v Koburku, který není evidován jako kulturní památka. Dotaci na opravu poskytuje nadace OF v Praze. Se sepsáním žádosti pomohla paní Marie Hanyšová.

Obec připravuje výběrové řízení na akci „Rekonstrukce objektu Kulturního domu“ Výprachtice. V rámci uvedené akce by měla být řešena vzduchotechnika v objektu, která je nezbytná pro stravovací provozy.

Máme zájem, aby hospoda fungovala a vyřešení stravovacího provozu restaurace považujeme v dané souvislosti za velice důležité.

Máme zájem požádat o finanční dotaci z prostředků EU. Uvnitř Výprachtických novin jsme sepsali některé náměty na řešení problémů v naší obci a prosíme Vás, abyste se k těmto námětům vyjádřili a zaslali nám své připomínky a návrhy. Uvažujeme o tom, že budeme žádat s ohledem na požadovanou finanční spoluúčast, pouze o jednu dotaci ve výši cca 15 mil. Kč na jeden konkrétní projekt. Vždyť jenom potřebné podklady k žádosti nebudou žádnou levnou záležitostí. Jedná se nám tedy o to, aby projekt, na který budeme žádat dotaci, byl nejen kvalitní, ale aby se s tímto projektem ztotožnila i většina z Vás, obyvatel naší obce.

Vaše připomínky budeme akceptovat v jakékoliv formě, tj. písemně v kanceláři, telefonicky, faxem, e-mailem apod. Veškeré kontakty Vám poskytnou pracovníci úřadu, případně jsou našich webových stránkách na adrese: obec-vyprachtice.cz.

Na závěr nám dovolte, abychom dětem popřáli krásné prázdniny a Vám, kteří se chystáte na dovolenou, přejeme pěknou dovolenou. Vy, kteří zůstáváte doma, si zasloužíte trochu odpočinku a pěkné letní dny. Prosba ohledně šetření s vodou zůstává v platnosti. Žádné opatření v souvislosti s šetřením s vodou jsme nevyhlašovali, věříme ve zdravý rozum a odpovědnost každého z Vás.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.