ZPRÁVY Z RADNICE - BŘEZEN 2008

Vydáno: 4.4.2008 (2374 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás pozdravili na prahu nastupujících jarních dnů a informovali Vás o dění v obci v březnu 2008.

V měsíci březnu pokračovaly běžné práce na údržbě obecního majetku. Malovaly se chodby v naší základní škole. Vymalovaná místa při vstupu do budovy si žáci následně sami velice pěkně vyzdobili. Zaměstnanci obce pracovali na výrobě regálů pro archiv, který musíme na základě závěru kontroly přemístit do budovy základní školy. Důvodem je skutečnost, že v místnostech archivu se nesmí nacházet rozvody vody.

Zaměstnanci úřadu dále zpracovali dvě žádosti o dotace z programů ministerstva pro místní rozvoj. Jednalo se o žádost na opravu střechy tělocvičny a dále žádost na rekonstrukci školního hřiště. Obec Výprachtice získala druhé místo v soutěži internetových prezentací obcí Pardubického kraje. Oceněny byly webové stránky obce Výprachtice, které zpracoval pan Ing. Daniel Vávra. Pěkné umístění v této soutěži svědčí o tom, že v naší vesnici máme schopné lidi, jejichž práce patří mezi úspěšné v soutěžích, které mají tradičně vysokou odbornou úroveň. Panu Ing. Danu Vávrovi patří proto naše poděkování.

Jelikož se jednalo o projekty, které předpokládají zapojení našich dětí, pomáhali se zpracováním podkladů žáci a učitelé naší základní školy. Děkujeme tímto řediteli školy a učiteli panu Bc. Grossmannovi za vstřícné a rychlé zpracování těchto podkladů. Grafickou úpravu žádosti s obrazovou dokumentací vypracovala paní Jitka Jirásková.

Měsíc březen byl obdobím, ve kterém proběhla schůze našich myslivců. Myslivci přislíbili pomoc obci při výstavbě oplocenky, která bude sloužit k ochraně mladých sazenic před zvěří. Obec na druhé straně podpoří některé aktivity tohoto spolku, jehož náplní je mimo jiné péče o naši přírodu. I proto si zaslouží myslivci náš dík za obětavou práci při pomoci lesní zvěři i přírodě.

Koburští hasiči uspořádali tradiční ples, na který se hodně lidí těšilo. Sál byl zaplněn zejména místními občany a úroveň plesu i organizace této společenské události byla již tradičně výborná. Není nutné zdůrazňovat, že hasiči z Koburku každoročně organizují zajímavé společenské akce a jejich aktivity mají velkou podporu našich občanů. Obec si práce všech hasičů váží. Věříme, že se nám v letošním roce podaří lépe ocenit podporu spolků a i jejich práci, která je pro naši vesnici rozhodně velkým přínosem.

Ze společenských akcí určitě stojí za zmínku oslava výročí zlaté svatby manželů Jarmily a Josefa Marešových.

Manželům Marešovým se narodilo 6 dětí. Dnes se těší z 16 vnoučat a 7 pravnoučat. Děkujeme jim touto cestou za jejich obětavou a dlouholetou práci pro naši školu, pro naši vesnici a přejeme jim další dlouhá léta, prožitá ve zdraví a spokojenosti.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.