ZPRÁVY Z RADNICE - ÚNOR 2008

Vydáno: 6.3.2008 (2274 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás informovali o dění v obci v únoru 2008.

Měsíc únor přinesl radost všem starším, protože toto zimní období k nám bylo přívětivé, nebylo nutné odklízet sníh. Dětem možná přinesl zklamání. Již druhý rok nebyla v naší vesnici taková zima, na jakou jsme byli dříve zvyklí.

Obecní úřad se věnoval ve spolupráci s SDH Výprachtice a SDH Koburk žádostem o dotace na vybavení těchto jednotek.

V souvislosti s potřebami naší základní školy připravujeme žádosti o dotace na opravu střechy nad tělocvičnou základní školy a na rekonstrukci malého školního hřiště vedle cesty ke kostelu.

V této práci nám pomáhá Bc. Grossmann. Je totiž potřebné, aby tento projekt byl podporován dětmi a potažmo i základní školou. Uvedené je podmínkou pro úspěšné přijetí žádosti.

Paní Ing. Vendula Indrová zpracovává stavebně technické podklady pro žádosti. Na uvedené je poměrně málo času, neboť termín uzávěrky přihlášek je do konce března tohoto roku. Pracovníci obce pan Stanislav Mareš a Josef Bašek připravují palivové dřevo na příští zimu, která již nemusí být tak zdrženlivá.

Jelikož máme za úkol přemístit do školy obecní archiv, je potřebné zhotovit nové regály a upravit nový prostor dle požadavků příslušných předpisů a norem, platných pro archivy a archivní službu. Další akcí, kterou hodlá obec realizovat v nejbližším období, je výměna vstupních dveří do budovy obecního úřadu a na poštu. Dveře jsou ve velmi špatném stavu. Využijeme toho, že máme nyní u obce zdatného truhláře a řada věcí ze dřeva projde renovací, nebo budou nahrazeny novými. Zaměstnanci obce opravili rovněž část cesty nad „výprachtickou lípou“. Ivana Skalická opravila omítku a vymalovala další třídu základní školy.

Připravujeme rovněž stavební povolení (ohlášení) a podklady k vytvoření nové terasy vedle hospody „ U Jana“. Na pilířích v průčelí restaurace vyroste v tomto roce terasa, která umožní nám všem i projíždějícím cyklistům, aby se zastavili v naší hospodě a osvěžili se na čerstvém vzduchu. Byl zpracován projekt terasy, který si můžete na dalších stránkách našich novin prohlédnout, případně k němu zaslat své připomínky.

Obec pomohla se zpracováním žádosti o poskytnutí dotace na opravu kostela „Povýšení Svatého kříže“ ve Valteřicích. Kostel ve Valteřicích potřebuje nutně alespoň základní opravy. Pod kostel totiž zatéká, uvnitř je vysoká vlhkost, která prostupuje zdmi kostela a ničí jeho zařízení. Poslední poutní mše ve Valteřicích ukázaly, že toto místo navštěvuje spousta lidí, které k tomuto místu váží určité vzpomínky. Kostel má přirozenou historickou a kulturní hodnotu i pro naši obec a pro další pokolení. Hodnota nejnutnějších oprav byla vyčíslena na částku více než 400.000,– Kč.

Věříme, že se nám podaří získat prostředky na výše uvedené akce tak, abychom Vám mohli poreferovat o jejich splnění.

V závěru nám dovolte, abychom Vás poprosili o pomoc v následující věci. Stává se, že zejména v pátek a o víkendu si neznámí vandalové „vypůjčí“ velké kontejnery u konzumu, nebo na křižovatce u Formánkových a tyto pak hodí pod mez u Stejskalových (Floriánových), či na této trase v jiném místě. Nejenom, že dojde k vysypání obsahu popelnice, který musí naši pracovníci ručně umístit tam, kam patří, ale dochází k poškozování koleček kontejnerů, zavírání apod. Převoz kontejnerů se děje od 22.00 hod. do časných ranních hodin. Prosíme Vás proto všechny,abyste si těchto jevů všímali, může se stát, že za určitou dobu budou stejní lidé poškozovat i Váš vlastní majetek. Jelikož se jedná zřejmě o mládež, můžeme jim „pro jejich dobro“ pomoci tím, že včas rázně zakročíme.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.