ZPRÁVY Z RADNICE - ČERVEN 2008

Vydáno: 9.7.2008 (2252 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, léto se ujalo své vlády a některé dny se vyznačovaly teplotami doslova tropickými.

V měsíci květnu probíhaly běžné práce na údržbě obecního majetku: pořez dřeva, úklid obce a kosení veřejných ploch.

V hasičské zbrojnici Výprachtice byla vyměněna dřevěná okna za plastová. Zednické práce, úklidové práce a další činnosti spojené s výměnou oken byly provedeny našimi občany. Tato akce si vyžádala náklady ve výši cca 230.000,– Kč. V zimních měsících budou vyrobena a osazena v hasičské zbrojnici nová dřevěná sklepní okna. Výměnou oken za plastová dojde ke snížení tepelných ztrát v tomto objektu. Obec požádala Správu a údržbu silnic Pardubického kraje, cestmistrovství Lanškroun o provedení opravy části místních komunikací. V rámci této akce byly opraveny větší výtluky na komunikacích.

Na některých místních komunikacích jsou místa, která bude nutné opravit souvislou vrstvou asfaltu, a to včetně podkladu.

Správa a údržba Pardubického kraje rovněž realizovala položení živičného povrchu na komunikaci před novými bytovkami „Pod Vaníčkem“.

Při použití recyklované asfaltové směsi činila cena této komunikace cca 120.000,– Kč.

U tohoto domu bude potřebné provést položení zámkové dlažby před vchodem do domu.

Obec si podala na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR žádost o dotaci z programu POV na opravu střechy tělocvičny a na rekonstrukci hřiště na tenis a volejbal vedle ZŠ Výprachtice.

Na tomto programu se podílely i děti naší ZŠ Výprachtice. Děti, formou dotazníku, stanovily priority jednotlivých akcí na základě svých požadavků a předložených návrhů. Takovýto postup vyplýval z dotačních podmínek, stanovených poskytovatelem dotace.

Přístup dětí a jejich učitelů k požadavku dotačních podmínek byl skvělý a zaslouží si poděkování. Velkým úspěchem v dané souvislosti je to, že naše obec obě vyžádané dotace získala (pouze z Pardubického kraje bylo podáno nejméně 8 žádostí).

Se zajištěním dotací z MMR pro naši obec pomohl i náš poslanec Mgr. Radko Martínek (bývalý ministr tohoto ministerstva). Za poskytnutou pomoc mu patří naše upřímné poděkování.

Obec v současné době požádala o prostředky na realizaci nových vrtů, poté co byla zpracována potřebná dokumentace. Dále bylo požádáno u Pardubického kraje o dotaci na vypracování projektu, který bude řešit výměnu azbestového a litinového potrubí v některých částech obce.

O dalším postupu v souvislosti s realizací akcí za prostředky z dotačních programů Vás budeme včas informovat.

Přejeme Vám krásné léto, pěknou dovolenou a dětem prázdniny plné slunce a prázdninové pohody.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.