ZPRÁVY Z RADNICE - LEDEN 2008

Vydáno: 6.2.2008 (2318 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás informovali o tom, co přinesl leden roku 2008. Dne 5. 1. 2008 se konala výroční valná hromada výprachtických hasičů. Hasiči bilancovali, jak se jim podařilo splnit úkoly minulého roku a schválili usnesení, kterým si stanovili cíle pro tento rok.

12. 1. 2008 se konal tradiční hasičský bál, který se těšil velkému zájmu jak našich mladých, tak i občanů okolních obcí a měst.

Dne 13. 1. 2008 se pak konal dětský karneval. Sál byl rodiči a dětmi doslova nabitý. Děti v pěkných maskách se dostatečně „vyřádily“ a věříme, že se jim i rodičům tato akce líbila. Z takovýchto úspěchů máme samozřejmě obrovskou radost a přejeme našim hasičům, aby se jim v tomto roce, ve kterém oslaví 125. výročí svého založení, dařilo.

Za obětavou práci při údržbě techniky a za dobrou odbornou připravenost zásahové jednotky jim patří upřímné poděkování zejména vedení SDH.

Koburští hasiči se sešli na valné hromadě ve své hasičské zbrojnici dne 19. 1. 2008 v 18.00 hod. Jejich zpráva obsahovala mnoho kulturně společenských akcí, které pořádají pro všechny z nás. V rámci valné hromady se představila hasičská mládež s pěkným kulturním vystoupením. Promítání záběrů z konaných akcí pak bylo pěknou tečkou na závěr. Hasičská i další problematika se pak probírala do časných ranních hodin. Akce jako je „pálení čarodějnic“, „stavění máje“, „kácení máje“, „letní kino“, „lampionový průvod“ a další si našly oblibu mezi našimi občany, kterých se na těchto akcí schází více než dostatečně.

Je dobře, že existuje v obci složka, která se tak kvalitně stará o konání různých kulturních a společenských akcí pro nás pro všechny. Všem aktivním Koburákům za to patří nejen obdiv, ale i upřímný dík.

Valné hromady hasičů výprachtických a koburských se zúčastnil starosta okresních dobrovolných hasičů pan Dušek, který předal některým hasičům ocenění za jejich práci.

Pracovníci obecního úřadu konali některé práce při údržbě a opravách základní školy, bytů v prostorách bývalé MŠ, hasičské zbrojnice a čistírně odpadních vod.

Bylo nutné opravit rozbitá okna na autobusové zastávce „U Fary“. Tato zastávka se stává terčem poměrně častých útoků vandalů, kteří soustavně, bez jakéhokoliv studu, ničí práci některých z nás. Jak jinak je možné klasifikovat vykopnuté dveře a okna, rozházené a pošlapané potraviny uvnitř zastávky, zašpiněné zdi apod.

Pokud se takovéto incidenty budou opakovat, nezbude obecnímu úřadu nic jiného, než se obrátit o pomoc na Policii ČR. Věříme, že ti z Vás, kterých se to týká, si vezmou z tohoto upozornění alespoň malé poučení.

Vězte, že není nic příjemného pro naše pracovníky hrabat se neustále v rozházených odpadcích, sbírat pravidelně poházené papíry poletující po obci a opravovat opakovaně poškozený obecní majetek, tj. majetek nás všech. Tento čas by bylo možné věnovat efektivněji na řešení záležitostí, které Vás tíží (oprava cest apod.).

Pověření zastupitelé dokončovali inventarizaci a finanční výbor připravil rozpočet na letošní rok. Připravovaly se žádosti o dotace na projekty pro vytvoření dalších zdrojů pro obecní vodovod a rozšíření kanalizační sítě.

Všem z Vás, kteří jste přispěli ke zdárnému plnění výše uvedených akcí, děkujeme.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.