ZPRÁVY Z RADNICE - SRPEN 2008

Vydáno: 2.9.2008 (2490 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás pozdravili v době, kdy se pomalu končí léto, které svými teplotami svoji vládu stále dává najevo.

V souvislosti s blížícím se začátkem nového školního roku byly v naší základní škole realizovány některé stavební akce.

V měsíci srpnu byla dokončena výměna střešní krytiny nad tělocvičnou. Na stávající hydroizolační fólii byla celoplošně položena parozábrana FATRAPAR, následovala tepelná izolace z expandovaného pěnového polystyrenu tl. 160 mm, separační textilie a nakonec hydroizolační fólie FATRA tl. 1,5 mm, která byla mechanicky ukotvena. Náklady této investiční akce činily 370 tis. Kč.

Připravujeme výměnu dřevěných oken v tělocvičně ZŠ Výprachtice za plastová. Jedná se o investici za cca 180 tis. Kč.

Byla rovněž opravena kanalizace u ZŠ Výprachtice a jsou prováděny další činnosti, které jsou před nástupem dětí do školy potřebné.

Pokračovalo se na opravách místních komunikací, propustků apod. Naše obec opravu komunikací potřebuje ve stále větší míře. Intenzita dopravy na komunikacích a tím i jejich zatížení je stále větší.

Byla zahájena výstavba nové terasy u hospody „U Jana“. Ve sklepení této budovy byly zahájeny práce na úpravu těchto prostor tak, aby zde mohlo být další zázemí pro obec (obchodní prostory, klub, dílna). O využití těchto prostor bude rozhodnuto podle aktuálních potřeb obce.

Nyní probíhá rovněž rekonstrukce hřiště u ZŠ Výprachtice. Rekonstrukce hřiště se ujala firma Luboše Merty. Věříme, že se opravené hřiště bude líbit a bude v hojné míře využito našimi dětmi i dospělými. Do konce roku bychom chtěli vyměnit uzávěry a některé hydranty na obecním vodovodu. Budeme pokračovat v opravách propustků a místních komunikací. Bude nutné opravit veřejné osvětlení, přičemž některé sloupy bude nutné vyměnit za nové.

Ze společenských akcí je potřebné zmínit tradiční Výprachtickou pouť, která se co do návštěvnosti i počasí vydařila. Nejvíce radosti udělala našim dětem, protože pouťových atrakcí zde bylo dostatek. Vrásky rodičům dělaly pouze ceny vstupenek na některá dětská lákadla.

Závěrem nám dovolte, abychom popřáli našim dětem úspěšné vykročení do nového školního roku a všem rodičům i učitelům pevné nervy.

Je toho ještě hodně, co zbývá do zimy udělat, ale věříme, že se nám i Vám podaří vše stihnout tak, aby nebylo nutné některé nepříjemné práce provádět až v zimě.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.