PŘIJĎTE K REFERENDU - ŘEKNĚTE ZNOVU ANO!!

Vydáno: 4.4.2012 (9964 přečtení) | Téma: Větrné elektrárny

Obrázek: Rakousko 4 Vážení občané obce Výprachtice, dne 19. 5. 2012 se uskuteční referendum k větrné elektrárně ve Vaší obci. Otázka, k níž se budete v referendu vyjadřovat, zní: „Souhlasíte s výstavbou větrných elektráren na kat. území Výprachtice, Koburk a Valteřice?” Tato otázka je velmi zkreslená a zavádějící, stejně jako informace, které prezentuje Občanské sdružení Naše Výprachtice. V katastrálním území Koburk a Valteřice jsme NIKDY žádné větrné elektrárny neplánovali a v katastrálním území Výprachtice plánujeme výstavbu POUZE JEDNÉ větrné elektrárny. Ve smlouvě o spolupráci mezi Obcí Výprachtice a společností ELDACO a.s. je dohodnuta rovněž pouze jedna elektrárna. Otázku tohoto znění schválně navrhlo Občanské sdružení, aby vyvolalo dojem strachu a paniky mezi občany s jediným cílem – abyste se vyjádřili NE. Jak už bylo řečeno, plánuje se pouze jedna, více elektráren není možné realizovat z mnoha důvodů, namátkou jen některé: není na to smlouva s obcí, nejsou na to pozemky, nelze to z důvodu ochrany přírody, blízkosti domů a nepovolí to společnost ČEZ. Vyjádříte-li se v referendu ANO, souhlasíte tak prakticky s přípravou stavby jedné větrné elektrárny. Souhlas v referendu neznamená, že se bude větrná elektrárna stavět, k tomu je zapotřebí mnoha souhlasů úřadů a stavební povolení. Pokud by elektrárna škodila životnímu prostředí a zdraví obyvatel, NIKDY by ji úřady nepovolily!! Ještě v průběhu přípravy budete mít možnost všichni se vyjádřit k elektrárně v rámci posuzování vlivu stavby na životní prostředí.

Rádi bychom vám připomněli, že v roce 2006 již jedna anketa v obci Výprachtice k souhlasu s výstavbou větrné elektrárny proběhla. S výstavbou tehdy souhlasilo 506 občanů, což bylo 79,18 % Vašich obyvatel! Proto jsme dnes tady – protože jste nám dali k tomu souhlas.

Je pouze na Vás, jak se v referendu vyjádříte, určitě ale přijďte a svobodně vyjádřete svůj názor, ať už jste pro nebo proti – nenechte za sebe rozhodovat druhé.

Autor: ELDACO a.s.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.