VĚTRNÁ ELEKTRÁRNA VE VÝPRACHTICÍCH - BUDE ČI NEBUDE?

Vydáno: 3.8.2006 (11172 přečtení) | Téma: Větrné elektrárny

Jelikož se na počátku srpna 2006 objevily dotazy, zda se větrná elektrárna ve Výprachticích stavět bude či nikoliv? Zde je odpověď:

Obec na svém vyjádření souhlasu ke stavbě větrných elektráren nehodlá nic měnit. Je zde však několik problémů, které je třeba vyřešit. Jedná se jednak o výši odměny pro obec za to, že bude se stavbou souhlasit. Zde se naše názory s firmou ELDACO s.r.o. Brno nepatrně rozcházejí. Firma ELDACO s.r.o. se však snaží v poslední době naše argumenty chápat. To, zda větrná elektrárna ve Výprachticích skutečně bude stát dále závisí na stavebním řízení a na dalších okolnostech. V rámci stavebního řízení zřejmě uplatní své námitky nově zřízené sdružení „Naše Výprachtice“. Jako starosta nemohu předvídat další vývoj, který v rámci vyřizování žádosti o povolení stavby, může nastat. Samozřejmě, že máme různé informace o tom, že osoba, která má na starosti otázky krajinotvorby, je proti, její připomínky musí firma ELDACO s.r.o. řešit a vyřešit. Povolení takovéto stavby je složitý proces a nelze předjímat již nyní jak skončí.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.